Dugo je Svetlana Ceca Ražnatović vješto skrivala osobu s kojom je glazbeno surađivala, sve dok nedavno otkriće nije otkrilo da je njen cijenjeni partner Željko Joksimović, renomirana pop senzacija. Nakon dvadeset godina strpljivog čekanja, ukazala se savršena prilika da ujedine svoje talente u pjesmi koja je doista pokazala snagu njihovih glasova.

Predstavljanje ovog pjevača izazvalo je golem interes i entuzijazam. Ceca se putem svog Instagram naloga raspitala o spremnosti svojih pratilaca i tako pokrenula spekulacije o izvanrednoj saradnji. Kako su mediji ranije pisali, Željko je Ceci uputio primamljivu prosidbu za jedinstveni glazbeni pothvat, što je ona oduševljeno prihvatila.

Poznata kao “srpska majka”, Ceca, čije je pravo ime Svetlana Ražnatović (ranije Veličković), ističe se kao istaknuta ličnost u sferi turbo-folk glazbe u Srbiji. Tijekom svog nevjerojatnog putovanja Ceca je sakupila diskografiju koja izaziva strahopoštovanje, a sastoji se od šesnaest studijskih albuma koji su ostvarili impresivnu prodaju od oko sedam milijuna primjeraka.

Cecino izvanredno postignuće dodatno učvršćuje njezin položaj jedne od najslavnijih figura u analima srpske umjetnosti. Ne samo da je ostavila neizbrisiv trag u sferi glazbe, već se Ceca otisnula i u sfere glume i biznisa. Veličina njezina utjecaja na glazbenu scenu i kulturno tkivo Srbije ne može se precijeniti, budući da su se njezini albumi i pjesme neprimjetno utkali u samo tkivo srpskog identiteta.

Rođena 14. lipnja 1973. godine u Žitoraži, u vrijeme Socijalističke Republike Srbije, Ceca, pravog imena Svetlana Ražnatović, skromnih je početaka. Njeni roditelji, Mira i Slobodan Veličković, bavili su se učiteljicom, odnosno bravarom, doprinoseći skromnom domaćinstvu. Osim mlađe sestre Lidije, koja je od nje bila samo 11 mjeseci, baka i djed imali su ključnu ulogu u njenom odrastanju.

Ceca je od malih nogu pokazivala duboku ljubav prema glazbi, a njezine izuzetne sposobnosti pokazale su se vrlo brzo. Odluka za glazbenu karijeru nakon završene osnovne škole za nju je bio ključni trenutak. No, uz glazbene aspiracije, Ceca je na prvom mjestu imala svoje obrazovanje. Bila je izvrsna u školovanju i s odličnim je maturom završila srednju veterinarsku školu, pokazujući svoju predanost i spretnost u uspješnom usklađivanju svojih akademskih i profesionalnih ciljeva.

Ovo specifično razdoblje njezina života poslužilo je kao temelj njezinih budućih postignuća i uspjeha u karijeri. Brak Cece i Željka Ražnatovića zvanog Arkan izazvao je žestoke rasprave i polemike. Arkan, istaknuti vođa paravojne skupine tijekom jugoslavenskog sukoba, bio je lik koji je izazvao snažne reakcije javnosti.

Njihova zajednica 1995. godine privukla je pozornost javnosti, s obzirom na Arkanovu spornu povijest i Cecein trajni status slavne osobe. Njihov brak potrajao je sve do Arkanove prerane smrti 2000. godine. Ceca svojom višestranom osobnom pričom ne samo da preuzima ulogu udovice Željka Ražnatovića Arkana, već prihvaća i obaveze majke prema njihovo dvoje djece.

Godine 1996. na svijet je došao njihov sin Veljko, a ubrzo nakon njega i kći Anastasija 1998. Prisutnost ove djece neprestano je izazivala pozornost, jer je njihova majka bila univerzalno hvaljena, dok je njihov otac ostao kontroverzna figura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here