Izvanredna postignuća Novaka Đokovića u carstvu tenisa mogu se zahvaliti ne samo njegovoj nepokolebljivoj predanosti i prirodnom talentu, već i njegovoj nepokolebljivoj usredotočenosti na održavanje optimalnog zdravlja kroz pažljivo odabranu prehranu. Vrijedno je napomenuti da se Novak Đoković dosljedno suzdržavao da se identificira kao vegan ili vegetarijanac.

Dugi niz godina, tvrdi da je slijedio “biljnu” prehranu i tvrdi da dosljedno radi na iznimno visokoj razini.

Novak i Jelena suzdržavaju se od unosa šećera, ali naša tenisačica prigrlila je ugljikohidrate. Njegov podnevni obrok prvenstveno se sastoji od tjestenine i rezanaca, čime se osigurava odgovarajuća hidratacija, a prednost daje opcijama bez glutena.

U carstvu slastica postoji dobro poznata priča oko njegove pobjede na australskom turniru 2012. godine. U iznenadnoj želji za čokoladom, prepustio se jednoj kocki, ostavivši ostatak slastice netaknut. Ovaj incident ga je potaknuo da na terenu uvijek nosi sa sobom datulje koje imaju iznimno nizak glikemijski indeks.

Osim toga, u svoju prehranu uključuje banane, voće bogato šećerom. Štoviše, u svoju dnevnu rutinu uključuje dvije žličice manuka meda. Na kraju, njegova prehrana obiluje orašastim plodovima i sjemenkama.

Kada Jelena i njezin tim požele slasnu poslasticu, kombiniraju upravo te sastojke kako bi stvorili svoje ukusne kolače.

Jelenini kolači izrađuju se od odabranih osnovnih sastojaka koji se stalno nalaze u njezinu hladnjaku. Ona potiče eksperimentiranje, predlažući kombinaciju mljevenih orašastih plodova, datulja, kokosovog ulja i možda malo bobičastog voća poput jagoda i malina. Za dodatni okus i teksturu, kakao i indijski oraščići mogu biti izvrsni dodaci. Smjesa se može mijesiti i oblikovati kuglice, pa ostaviti sa strane da se ohladi.

Bonus tekst

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ste skloni pripisati ove simptome proljetnom umoru, ali ključno je biti oprezan jer potencijalno mogu poslužiti kao znakovi upozorenja za ozbiljniji temeljni problem.

Iako i dalje traje rasprava o proljetnom umoru, imperativ je biti razborit i priznati da bi umor potencijalno mogao biti simptom ozbiljnijih zdravstvenih problema. Nedovoljna prehrana, nedostatak tjelesne aktivnosti, problemi sa štitnjačom, anemija i dugotrajne bolesti neki su od mogućih čimbenika koji mogu pridonijeti vašoj neumoljivoj iscrpljenosti.

Za osobe koje osjećaju umor unatoč dovoljnom odmoru, ključno je uzeti u obzir mogućnost dijabetesa. Ovo je osobito značajno za osobe starije od 45 godina, osobe s prekomjernom težinom ili osobe s obiteljskom sklonošću dijabetesu.

Depresija nadilazi puku emocionalnu tjeskobu, sa simptomima koji se protežu na fizičke manifestacije kao što su umor i uporni osjećaj iscrpljenosti. Ovaj poremećaj mentalnog zdravlja obuhvaća više od same tuge, često praćen fizičkim pokazateljima poput stalne iscrpljenosti, poremećaja sna i smanjenog apetita.

Kako biste poboljšali svoje cjelokupno zdravstveno stanje i održali vrhunsku razinu vitalnosti, toplo se preporučuje uključiti veće obilje svježe hrane bogate hranjivim tvarima u svoj dnevni režim prehrane, posebno one koje su bogate vitaminom C. Nadalje, ključno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer oni aktivno doprinose jačanju živčanog sustava i promicanju harmonične ravnoteže energije.

Savjetuje se oprez kada je u pitanju konzumacija šećera i prerađene hrane jer prekomjerni unos može dovesti do naglog porasta razine energije nakon čega slijedi brzi gubitak i posljedični osjećaj umora.

Razmotrite uključivanje tjelovježbe u svoju rutinu kao alternativnu opciju. Iako možda nije najatraktivniji izbor, uspostavljanje redovitog režima tjelesne aktivnosti ima mogućnost značajno poboljšati vaše emocionalno blagostanje i povećati razinu energije. Vijesti.me predlažu da svakodnevne šetnje na otvorenom postanu navika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here