Nakon javnih kritika Seke Aleksić na račun kolega glazbenika koji se oslanjaju na USB zapise, reper Mihajlo Veruović Vojaž osvrnuo se na njezine opaske.

Tijekom sinoćnjeg nastupa u Crnoj Gori, Vojaž je iskoristio trenutak da se obrati našim kamerama i rekao da se suočava s izazovom prebukiranosti.

Ovog ljeta imao sam ukupno impresivnih 56 nastupa. Već je početak kolovoza i moram reći da sam doživio samo jedno razočarenje. Kotorska predstava jedina nije ispunila očekivanja, ali sve ostale bile su dupkom ispunjene.

Jedan od vrhunaca bio je moj nastup u Zrenjaninu, gdje se ispred kluba okupilo nevjerojatnih 700 ljudi. Sve u svemu, ne mogu se požaliti na to kako ide sezona. Radili smo neumorno, kao dobro podmazani strojevi. Ovako je govorio Vojaž u razgovoru za medije, a osvrnuo se i na izjavu Seke Aleksić.

Mi zapravo izvodimo koristeći USB. Vidite, moja glazba nije takva da zahtijeva cijeli bend. Ne mogu svirati “Gad” i pjevati uz bubnjeve i gitaru, pa postoje neka tehnička ograničenja koja nas sprječavaju da nastupimo s bendom.

Naš stil glazbe je drugačiji, a smeta mi tendencija omalovažavanja nove generacije samo zato što koristimo USB. Da, koristimo USB, ali trenutno su naši tulumi najpopularniji – objasnio je reper.

Seka je pokrenula inicijativu da se javno obrati vlasnicima pojedinih klubova koji su se žalili na poskupljenja pjevačica, podsjećajući sve uključene.

 Sada, uspostavimo jasnu komunikaciju. Vlasnici kluba zaronili su u vlastiti ponor. Godinama ste obeštetili ove pojedince za kojima sada žalite. Nagradili ste razne pojedince koji jednostavno pritisnu play na unaprijed snimljenim pjesmama i dodaju svoje vokale na vrh. Ključno je prepoznati i održati razliku. To je naglašeno u njezinoj prethodnoj izjavi.

Bonus tekst

Bez sumnje prekrasne i izvanredne, orhideje, koje pripadaju raznolikoj obitelji Orchidaceae, doista su izvanredne biljke. S nevjerojatnim nizom od preko 25 000 različitih vrsta, kao i još opsežnijim asortimanom hibrida i kultiviranih varijacija, ovi nevjerojatni cvjetovi mogu se naći kako cvjetaju u svim kutovima svijeta, od tropskih kišnih šuma do hladnijih klima.

Jedna od najprivlačnijih osobina orhideja je njihova izvanredna sposobnost prilagodbe. Orhideje, poznate po svojoj širokoj lepezi šarenih cvjetova, posjeduju izvanrednu sposobnost cvjetanja u različitim staništima, od bujnih tropskih kišnih šuma do sušnih pustinja, pa čak i hladnih planina.

Orhideje pokazuju različite obrasce rasta, s određenim sortama koje cvjetaju kao epifiti, držeći se drugih biljaka, dok druge uspijevaju kao kopnene biljke, čvrsto ukorijenjene u tlu. Izvanredna privlačnost orhideja proizlazi iz njihove iznimne ljepote i široke lepeze cvjetova koje stvaraju.

Cvjetovi orhideja posjeduju privlačnost koja izaziva strahopoštovanje, a proizlazi iz njihove izvanredne sposobnosti da pokažu široku lepezu nijansi koje obuhvaćaju gotovo sve zamislive nijanse. Nadalje, njihov raznolik asortiman oblika i dimenzija učvrstio je njihovu poziciju omiljene opcije za ukrašavanje interijera i izradu cvjetnih izložaka koji oduzimaju dah.

Neusporediva ljepota cvjetova orhideja pojačana je očaravajućim i složenim uzorcima koji krase njihove latice. Osim toga, izvanredna priroda orhideja je prikazana kroz njihov izvanredan pristup oprašivanju. Orhideje koriste različite strategije kako bi privukle oprašivače, uključujući pčele, leptire i ptice.

Kroz replikaciju vizualnih i aromatskih atributa ženki kukaca, cvjetovi orhideja uspješno mame mužjake koji aktivno traže potencijalne partnerice. Ova zamršena strategija oprašivanja osigurava široko širenje i razmnožavanje genetskog materijala orhideja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here