Vera Matović poznaje se od djetinjstva Nikole Rokvića, a više je puta otvoreno izrazila svoje razočaranje jednim od njegovih postupaka.

Pjevačica je tvrdila da su joj Nikola Rokvić i njegov brat Marko upućivali uvredljive komentare na društvenim mrežama, a kao razlog je navela slučaj kada je prethodno lijepila svoje plakate na pakete kisele vode namijenjene žrtvama poplava u Republici Srpskoj.

Nakon otkrivanja, spomenula je da su joj se pojedinci obratili za plakate koji prikazuju dobročinitelja pomoći, što je rezultiralo trenutnim kruženjem donirane fotografije raznim platformama društvenih medija.

Tijekom intervjua u emisiji “Grand magazin” pjevačica se prisjetila incidenta s paketima vode i nagađala da osoba koja je napravila fotografije vjerojatno nije imala namjeru zloupotrijebiti ih. Nadalje, pjevačica je ispričala kako su ih sinovi Marina Rokvića pogrdno nazivali najnižima i insinuirali da su seljaci koji su se iz Čačka preselili na Dedinje.

– Zatekla sam se u suzama, očajnički pokušavajući objasniti da nisam gajila nikakvu zlu volju, samo duboko žaljenje. Zašto su se morali ovako ponašati prema meni? Da je došao od bilo koga drugog, ne bi bilo važno. Ali privatno smo bili bliski…

Nakon incidenta preplavili su ih osjećaji srama.

Vera je izjavila da je svoju djecu odgajala na principu suzdržavanja od vrijeđanja drugih. Kao rezultat toga, osjećali su grižnju savjesti zbog svojih postupaka.

U spomenutoj emisiji zaključila je izlaganjem svog odgoja i važnosti usađivanja vrijednosti u sebe i svoju djecu. Dovela je u pitanje motive tih postupaka, kao kolegice koje se jako cijene.

Bonus tekst

Bez sumnje, jedan od najzadivljujućih prirodnih fenomena na Zemlji je pojava bioluminiscencije, koja se može uočiti kod raznih biljaka i životinja, no najčešće se nalazi među morskim organizmima.

Živi organizmi posjeduju izvanrednu sposobnost generiranja svjetlosti kroz unutarnje kemijske reakcije, fenomen poznat kao bioluminiscencija.

Estetska ljepota ovog fenomena nije njegov jedini izuzetan aspekt; također igra ključnu ulogu u prirodnim ekosustavima. Među najpoznatijim primjerima bioluminiscencije su očaravajući sjaj koji emitiraju meduze i očaravajuće svjetlucanje krijesnica.

Svjetlosni sjaj koji emitiraju određene meduze služi kao obrambeni mehanizam protiv predatora. Ove meduze koriste svoju sposobnost emitiranja iznenadnog bljeska svjetlosti, učinkovito zbunjujući ili odvraćajući potencijalne napadače.

S druge strane, krijesnice uključuju bioluminiscenciju u svoje rituale udvaranja. Ove male, svjetlucave bube imaju sposobnost proizvesti jasne svjetlosne uzorke koji mame potencijalne partnere.

“Plavi sjaj” ili “plavi val” je zadivljujuća pojava koja se pojavljuje u određenim tropskim lagunama, gdje plankton oslobađa svjetlost nakon što je ometen. Ovaj očaravajući prikaz nastao je kretanjem ovih minijaturnih organizama, uzrokujući da voda koja ih okružuje emitira prekrasne nijanse plave boje.

Očaravajući sjaj koji se proizvodi potječe iz interakcije između enzima luciferaze i molekula luciferina, što dovodi do oslobađanja briljantne energije. Ova izuzetna pojava ne samo da osvaja svojom vizualnom ljepotom, već fascinira i složenim biokemijskim mehanizmima koji to omogućuju, a koje znanstvenici i medicinski istraživači kontinuirano istražuju radi potencijalnih znanstvenih i medicinskih napretka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here