U našem današnjem vremenu, obilježenom plitkošću i unaprijed stvorenim predodžbama, ne čudi da pojedinci koji su savršeno obični i prirodni traže poboljšanje kroz kozmetičke postupke i kozmetiku. Ipak, ovaj pristup ne rješava svaku uočenu nesavršenost. Priča koju danas dijelimo služi kao nježan podsjetnik da prigrlimo sebe onakvima kakvi jesu.

Marina Cvetanov ima visinu od točno jedan metar i jedan centimetar, što se može doživjeti kao nekonvencionalno i obično. Unatoč tome, ona zrači golemom snagom noseći svoj osebujni stas.

Sa prebivalištem u Kačarevu, Marina Cvetanov ponosno nosi titulu najniže žene u Srbiji. Potaknuta nepokolebljivim duhom, ona svim srcem prihvaća uvjerenje da nečiji pravi stas nije određen fizičkom visinom, već visinama koje osoba može postići. Njezina nepokolebljiva predanost podršci roditeljima kod kuće ostaje nepokolebljiva i aktivno se zalaže za prava pojedinaca s duboko ograničenim položajem kroz svoj angažman u “Pokretu malih ljudi”.

Marina Cvetanov, simpatična voditeljica radijske emisije “Pile”, voli divne melodije. Ne samo da posjeduje izniman vokalni talent, već posjeduje i impresivnu kolekciju od više od tisuću pjesama. Marina Cvetanov, rodom iz Kačareva, ponosna je na vođenje vlastite online radijske postaje na kojoj s veseljem ispunjava glazbene želje svojih dragih suputnika.

Marina, koja je navikla promatrati svoju okolinu iz nadređene pozicije, prilagodila je životni prostor svojim temeljnim potrebama. Poznata po svojoj marljivoj naravi, povremeno se pretjerano odijeva, što dovodi do neugodnog ponašanja koje joj se ne sviđa.

Marina dijeli neobičan susret u kojem se otkrila kako leži na krevetu, gledajući svijet s nepoznate visine. Taj je osjećaj bio uznemirujući, s obzirom na njezinu naviklu poziciju. Zabrinuta zbog mogućnosti iznenadnog spuštanja, odmah se vratila na svoje početno mjesto.

U Marininim ranim godinama suočila se s nizom od tri velike operacije, a početna stajališta liječnika bila su sve samo ne pozitivna. Ipak, roditelji su ostali ustrajni u uvjerenju da ona može živjeti normalnim životom. Trenutno Marina ne samo da uživa u društvu prijatelja, već se i strastveno zalaže za prava pojedinaca niskog rasta koji se često susreću s predrasudama u društvu.

Marina ima neviđenu važnost u životima svoje obitelji, što potvrđuje i Elsa Cvetanov, njezina majka. Ona je jedini fokus njihova postojanja, zrači konstantnom strujom pozitivnosti kroz njihov dom. U trenucima nevolje ili kad ih proguta mrak, Marina im bez napora podiže raspoloženje.

Marina Cvetanov tvrdi da je, kao i svi ostali, samo ljudsko biće. Njezina majica s hrabrim natpisom “I Have My Name” služi kao podsjetnik da njezin identitet nije određen njezinim fizičkim atributima ili stasom. Kao i oni prosječne visine, Marina smatra da nije bitna fizička visina, već postignuća i visine koje se u životu može postići.

Pojedinci koji imaju osjetno niži stas posjeduju sposobnost sudjelovanja u gotovo svim aktivnostima u rangu s onima prosječne visine. Jedina razlika leži u načinu na koji mogu pristupiti i postići određene zadatke.

Kad bi joj se pružila odgovarajuća prilika, Marina bi, sa svojim izvanrednim vokalnim sposobnostima i nepokolebljivom ljubavlju prema glazbi, napredovala kao radijska voditeljica. Imao sam sreću biti okružen pojedincima koji moju visinu ne smatraju osnovom za osudu ili uvredu.

Usprkos tome, dok sam bila uključena u raspravu s gospodinom koji je izrazio znatiželju o mom romantičnom životu, šaljivo sam odgovorila rekavši da očekujem ponudu od njega. Na moje iznenađenje, insinuirao je da bih se, duboko u sebi, trebala suzdržati od udaje.

Razmišljajući o tome trebam li otkriti svoj status samca ili ne, razmišljala sam o mogućim posljedicama ako me netko smatra lažljivim. Međutim, iznenadni val sigurnosti natjerao me da odgovorim samouvjereno, pitajući se zašto bi itko pretpostavio da moj romantični život nedostaje. Na moje iznenađenje, žestoko je demantirao moju tvrdnju, gotovo kao da projicira vlastito nezadovoljstvo na mene

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here