Boravi u Marbelli zajedno sa svojom obitelji, srpska teniska senzacija Novak Đoković uživa u slikovitom prebivalištu koje nudi prekrasan pogled na Mediteran. Proširujući svoj portfelj nekretnina, Đoković je 2017. godine kupio stanove u New Yorku i Miamiju, a samo godinu dana kasnije kupio je luksuzni penthouse u Srbiji koji se može pohvaliti zadivljujućim pogledom na Pavlovo jezreo.

Tijekom perioda karantene, španjolski mediji su objavili da je Nole unajmio zgradu u Marbelli na dva mjeseca, plaćajući tjednu cijenu od 10.000 eura, kako bi boravio u ovoj popularnoj turističkoj destinaciji.

Nakon izbijanja pandemije koronavirusa, rezidencija u Marbelli pretvorena je u prebivalište profesionalnog tenisača i njegove obitelji, uključujući suprugu Jelenu i njihovo dvoje djece, Stefana i Taru.

Smještenu u Marbelli, unutar Sierra Blance, ovu je vilu tenisač kupio za vrtoglavih 11,2 milijuna eura. Izvorno pokazujući izrazit andaluzijski utjecaj u svojoj arhitekturi, Đokovići su poduzeli renoviranje kako bi je uskladili sa svojim osobnim ukusom, odlučivši se za neutralniji i minimalistički dizajn koji se pridržava načela feng shuija.

Stepenice od kovanog željeza.

Izrazite značajke andaluzijskih kuća često uključuju zamršene elemente od kovanog željeza, kao što je ovdje prikazano veliko stubište koje omogućuje pristup privatnim prostorima rezidencije. Izrađeno od drva i ukrašeno kitnjastim zlatnim detaljima, ovo stubište je na vrhu veličanstvenog lustera koji visi sa stropa, a njegov nosač je vješto ugrađen unutra.

Dnevni boravak s elegantnom i profinjenom atmosferom.

S duboko ukorijenjenim vjerovanjem u načela feng shuija, bračni par Đoković pažljivo je transformirao interijer svoje vile kako bi postigao neusporedivu razinu sofisticiranosti. Prihvaćajući bit jednostavnosti, ukrasili su zidove netaknutom bijelom nijansom, nadopunjenom delikatnim drvenim detaljima, a sve dok su izbjegavali bilo kakvo pretjerano pokazivanje raskoši.

Imanje se može pohvaliti velikim brojem od devet spavaćih soba.

Noletova rezidencija ima 9 soba koje se pridržavaju minimalističke estetike, u skladu s osobnim preferencijama para. Spavaća soba prikazana na slici primjer je ovog stila. Naravno, velika je pažnja posvećena očuvanju ekspanzivnih prozora od poda do stropa, čime je osigurano obilje prirodne svjetlosti koja prožima prostor.

Kupaonica

Nakon renoviranja, ova se rezidencija više ne može pohvaliti svojih originalnih osam ugrađenih kupaonica. Uvažavajući promjenjive potrebe suvremenih obitelji, polovica ovih objekata je procijenjena suvišnim i naknadno eliminirana. Međutim, kuća još uvijek zadržava luksuzne sadržaje kao što su jacuzzi i spa, uključujući tursku kupelj.

Kulinarski prostor

Prema stražnjem dijelu prostora, pronaći ćete kompaktnu blagovaonicu opremljenu živim crvenim stolcima od metakrilata. U prvom planu nalazi se ekspanzivan otok koji služi i kao radni prostor i kao rješenje za pohranu. S desne strane, elegantni bijeli uređaji i ormarići neprimjetno se stapaju, uspostavljajući neprekinuti protok kroz prostoriju.

Vrt

Poseban odjeljak treba posvetiti zapanjujućoj vanjštini ove vile, počevši od izuzetne verande s koje se pruža prekrasan pogled na bazen i more. Ukrašena izdržljivim namještajem od tamnog sintetičkog ratana, trijem je dizajniran da izdrži različite vremenske uvjete. Bijela tapecirana sjedala i jastuci s uzorkom dodaju dašak raznolikosti cjelokupnoj estetici.

Unutar granica vrta otkrit ćete prostrano prostranstvo ukrašeno luksuznim balijskim krevetima i prostranim bazenom. Postaje očito da je vrt obavijen bujnim nizom drveća i zelene vegetacije, učinkovito ga štiteći od bilo kakvog neželjenog pregleda.

Gimnastička dvorana i sportsko igralište pružaju prostor za tjelesne aktivnosti i sportske aktivnosti.

Kako bi se zadovoljile potrebe svjetski poznatog sportaša poput Đokovića, neophodno je preurediti namjenski prostor unutar njegove rezidencije u privatnu dvoranu za vježbanje. Njegov dom opremljen je svim bitnim sadržajima potrebnim za opsežan režim vježbanja. Nadalje, tu je i prostrano tenisko igralište na kojem Novak brusi svoje vještine dok uživa u kvalitetnom vremenu sa svoje dvoje male djece.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here