Nakon žestoke borbe koja je trajala gotovo tri sata, srpski tenisač Novak Đoković pobijedio je Carlosa Alcaraza i tako s konačnih 7:6, 7:6 osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Sa žuđenim zlatom koje mu krasi vrat, Đoković je ostvario sve svoje težnje u karijeri, trijumfirajući na svim turnirima koji su mu bili dostupni i učvrstio svoju vladavinu kao neusporedivi teniski titan. Ovaj izvanredan podvig izazvao je raspravu u Sjedinjenim Državama, razmišljajući o tome je li Đoković možda doista najveći sportaš svih vremena.

Tijekom duboko iskrenog intervjua za američku mrežu “NBC”, Đoković je u sažetom dvominutnom govoru efektno uhvatio bit trenutka. Naglasio je važnost što je posljednji komad došao na svoje mjesto, izrazivši zadovoljstvo vlastitom samoprocjenom kao svog najstrožeg kritičara.

“Nemam riječi, preplavljen sam bujicom emocija. To je nevjerojatna mješavina ponosa, sreće i čiste radosti. Neizmjerno sam zahvalan što sam imao priliku boriti se za zlatnu medalju i predstavljati svoju zemlju.

Ovo je vrhunac mojih postignuća, unatoč tome što sam već postigao toliko toga, osvojiti Davis Cup i osigurati zlato za Srbiju u dobi od 37 godina zaista je bez presedana donijet će”, rekao je Nole. Na upit američkog novinara je li ova pobjeda označila posljednji dio slagalice i zaokružila cijelu sliku, Nole je odgovorio sa smiješkom.

Zadubljen u kontemplaciju, Novak je pažljivo razmislio o pitanju prije nego što je odgovorio s naletom emocija: “Da… Da… Vjerujem… Uvjeravam sebe da posjedujem potrebne kvalitete.

Sklon sam samokritici, koja postaje strašna unutarnja bitka, koja me stalno podsjeća da nisam učinio dovoljno, kako u osobnom tako iu profesionalnom životu, neizmjerno sam zahvalan na prilici da svojoj naciji osiguram povijesnu zlatnu medalju osvojiti zlatni slam i postaviti nove rekorde”, rekao je Đoković, prije nego što ga je još jednom prekinuo prodoran pogled novinara i kasniji upit.

Nakon što ga je novinarka Britni Jurton upitala je li mu dosta, Novak je odgovorio smijehom i jednostavnim “vjerujem da je tako”, čime je nevjerojatan intervju završio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here