Diljem Hrvatske organiziraju se koncerti u znak sjećanja na zločinačke događaje Oluje, na kojima nastupaju pjevači koji često nastupaju u Srbiji i zarađuju na srpskoj valuti.

Srbijanska pjevačica Jelena Karleuša na društvenoj mreži Instagram iskoristila je priliku da se obrati kolegama i upozori ih na posljedice podržavanja zločina nad narodom.

Moje cijenjene kolege iz Hrvatske, želim dobrodošlicu voljenim pjevačima koji su u Srbiji uvijek zagrljeni. Srpski narod gaji duboku naklonost prema vama i cijeni vašu glazbu. No, pozivam vas da razmislite o implikacijama nastupa na proslavi Oluje. Sudjelovanjem u ovom događaju nenamjerno podržavate i podržavate protjerivanje hrvatskih državljana srpskog podrijetla iz svoje zemlje.

U tri dana raseljeno je više od 250.000 ljudi, a ukupno preko 500.000 ljudi srpskog porijekla. Kao ljudi, moramo priznati da takve akcije ne treba slaviti. Ovo nije pitanje politike ili vjere; to je stvar osnovne ljudskosti i suosjećanja. Nema razloga za slavlje, nema razloga za pjevanje. Bez obzira na nacionalnost ili vjeru, svaki čin nepravde je zločin.

Zašto bi prisilno uklanjanje jedne etničke skupine iz vaše zemlje bilo razlog za slavlje? Jeste li spremni sudjelovati u takvom primitivnom ponašanju? Glazbu nikada ne treba povezivati ​​s kriminalom, pogrešnom politikom ili podjelama”, rekla je Jelena Karleuša i zaključila pitanjem “Niste li vi Severina?

Podsjećamo da je na proslavi Oluje u Gospiću nastupio Željko Bebek, koji je već isplanirao koncerte u Srbiji povodom svoje prekretnice u karijeri.

Bonus tekst

Bagrem, poznat po svojim ljekovitim svojstvima, često se potopi u vruću vodu kako bi se napravio umirujući čaj koji rješava razne zdravstvene probleme. Upijanje ovog čaja iskorištava antiseptička svojstva bagrema, pružajući predah od reume i zubobolje.

Nadalje, učinkovito smanjuje izlučivanje želučane kiseline, što ga čini korisnim za liječenje bolesti poput migrene, gastritisa, žgaravice i čira na želucu i dvanaesniku. Priprema čaja od bagrema je jednostavan postupak. Započnite tako što ćete jednu žličicu osušenih cvjetova pomiješati s dva decilitra vode koja je prokuhala.

Pustite da se čaj pokrije i da odstoji otprilike pola sata. Nakon isteka zadanog vremena čaj procijedite i pijte jednu do tri šalice dnevno bez ograničenja. Bagrem zauzima značajno mjesto u području homeopatije, gdje se koristi za liječenje hiperaciditeta, noćne žgaravice, migrene i upale facijalnog živca.

Ne samo da se bagrem koristi zbog svojih terapeutskih svojstava, već također ostavlja trag u svijetu kulinarstva. Stavljanjem cvjetova bagrema u tijesto za palačinke i prženjem u dubokom ulju nastaje ukusno jelo. Bagremov med, poznat u Europi po svom nježnom okusu i bistroj konzistenciji, ima veliku vrijednost.

Ovaj med posebno je pogodan za djecu od godinu dana i stariju, jer posjeduje umirujuća svojstva koja pomažu u ublažavanju stresa i nesanice. Proces kristalizacije ovog meda može trajati do tri godine; međutim, ako se počne skrućivati ​​i poprima mutan, bijel i zrnat izgled, možete ga bez napora vratiti u tekuće stanje potapanjem staklenke u toplu vodu.

Od travnja do svibnja, a ponekad i do lipnja, bagrem ulazi u fazu cvatnje. Kad su cvjetovi drveta akacije svježe ispečeni, posjeduju ne samo ugodan miris, već i značajnu količinu nektara. U tradicionalnoj medicini običaj je da se cvjetovi beru prije nego što se potpuno razviju, dok su listovi najkorisniji tijekom početnog rasta.

Ako tražite olakšanje od simptoma povezanih s prehladom i kašljem, preporučuje se konzumiranje čaja skuhanog od suhih cvjetova bagrema. Nutritivni sastav svježih mahuna i sjemenki bagrema sastoji se od značajnih količina bjelančevina, ugljikohidrata i masti.

Ipak, treba biti oprezan pri korištenju određenih elemenata bagremovog drva, jer određeni spojevi poput robinina, robinina i akvamazina mogu biti štetni. Kako bi se ublažila potencijalna toksičnost, preporučuje se izbjegavati ostarjelu koru, potpuno zrelo lišće i neobrađeno sjemenje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here