Dok je njezina karijera u industriji zabave bila usmjerena na donošenje radosti i zabave drugima, bilo je slučajeva tijekom svog rada u kojima se susrela s neugodnim, pa čak i duboko bolnim i traumatičnim trenucima.

U emisiji Sceniranje na Kurir televiziji, voditeljica Sanja Marinković rado se prisjetila nekih od tih nezaboravnih trenutaka.

Sanja je napomenula da je bio slučaj odlaska gosta iz emisije, što se, smatra, dogodilo samo jednom. Prema njezinim riječima, kada netko odluči otići, to može imati pozitivne implikacije i na njegov osobni marketing i na sam show.

Jedan od najizazovnijih i najmučnijih trenutaka koje je istaknula bio je kada je snimila intervju sa ženom koju mnogi smatraju najzanosnijom u regiji, samo da bi tragično otkrila da je nedugo nakon toga brutalno ubijena.

Jednom sam imao priliku nastupiti uz Kseniju Pajčin, Nenada Čanka i Olivera Katarinu u jednoj emisiji. Sudbinom smo htjeli snimiti brojne dodatne epizode, što je dovelo do zahtjeva za sponzorstvom.

Nažalost, stvorile su se okolnosti koje su onemogućile emitiranje originalne emisije. Nažalost, u to vrijeme dogodila se prerana smrt Ksenije Pajčin. Njoj u spomen odlučila sam emitirati snimljenu emisiju kao posebnu posvetu. Možda je teško povjerovati, ali to su bili događaji koji su se odvijali.

Bonus tekst:

Opsežan vodič za krumpir

1. Uvodna riječ

Krumpir, znanstveno poznat kao Solanum tuberosum, zauzima istaknuto mjesto kao globalno značajna i široko konzumirana namirnica. Njegovo nutritivno bogatstvo i svestranost učvrstili su njegov status prehrambene namirnice u raznim kulturama. Pripadajući obitelji Solanaceae, koja se obično naziva obitelj velebilja, krumpir je u bliskom srodstvu s rajčicama, paprikom i patlidžanima.

Povijest i podrijetlo dva su isprepletena aspekta koji pružaju uvid u pozadinu i početke teme.

Planine Ande u Južnoj Americi služe kao rodno mjesto krumpira, kulture koju su uzgajale drevne civilizacije poput Inka. Te su civilizacije prepoznale značaj krumpira i osmislile razne tehnike za njegovo konzerviranje i kuhanje. Tijekom 16. stoljeća španjolski konkvistadori susreli su krumpir i predstavili ga Europi.

Isprva smatran samo ukrasnom biljkom u Europi, krumpir je s vremenom stekao priznanje kao vitalan izvor hrane. Njegovo značenje u prehrani eskaliralo je tijekom 18. i 19. stoljeća, osobito u razdobljima obilježenim strašnim nesrećama i raširenom glađu, poput zloglasne Velike irske gladi.

Dostupne su razne vrste krumpira.

Postoji mnoštvo vrsta krumpira, od kojih se svaka razlikuje po svojoj jedinstvenoj boji, teksturi i namjeni. Ispod je nekoliko poznatih sorti:

Crveni krumpir, sa svojom živopisnom crvenom kožom i mekim, blijedim mesom, poznat je po svojoj vlažnoj teksturi i često se koristi u pripremi salata i kao divan dodatak jelima.

Krumpir žute sorte ima i žutu kožu i meso, pružajući ugodan, kremasti okus. Obično se koriste u izradi pire krumpira i pečenog krumpira.

Bijeli krumpir, poznat po svojoj blijedoj kori i mesu, nudi veliku raznolikost u kuhinji i obično se koristi u nizu recepata, od kremastog pirea do izdašnih juha.

Sa svojom izrazito plavom kožom i mesom, plavi krumpir je poznat po svom jedinstvenom izgledu. Ovi se krumpiri mogu pohvaliti izraženijim okusom, što ih čini popularnim izborom za kulinarske entuzijaste koji uživaju eksperimentirati s novim i uzbudljivim sastojcima.

Krumpir izduženog oblika poznat je kao duguljasti krumpir. Koža im je glatka, a karakterizira ih dugačak i mršav izgled. Ovi se krumpiri obično koriste u izradi pomfrita i drugih jela koja uključuju prženje.

4. Nutritivne informacije

Krumpir nudi obilje hranjivih tvari i doprinosi brojnim zdravstvenim prednostima. Evo nekoliko bitnih pojedinosti o njihovoj hranjivoj vrijednosti:

Krumpir posjeduje obilje vitamina, poput vitamina C, poznatog po svojstvima jačanja imuniteta, i vitamina B-kompleksa, osobito vitamina B6, ključnog za održavanje zdravog metabolizma.

Krumpir je bogat izvor minerala, uključujući kalij koji ima ključnu ulogu u održavanju krvnog tlaka te magnezij koji je neophodan za zdravlje kostiju i mišića.

Kada se konzumira zajedno s korom, krumpir može poslužiti kao koristan izvor dijetalnih vlakana. Ova vlakna igraju ključnu ulogu u održavanju zdrave probave i čak mogu smanjiti vjerojatnost razvoja kroničnih bolesti.

Krumpir sadrži obilje složenih ugljikohidrata, nudeći održivu energiju. Ti se ugljikohidrati manifestiraju kao škrob koji se polako metabolizira u tijelu.
Nakon nastupa dogodio se sličan incident s poznatom folk pjevačicom Snežanom Đurišić.

Voditelj je ispričao anegdotu o Snežani Đurišić, njemu dragoj osobi, koja je bila gost u njegovom domu. Razgovor se vrtio oko teme braka. Zanimljivo je da je snimanje emisije odgođeno duže vrijeme, a tragično, u tom je intervalu preminuo Snežanin suprug. Voditeljica je naglasila ironiju situacije – raspravljalo se o braku u emisiji, da bi supružnik gošće ubrzo preminuo. Ova nepredviđena okolnost onemogućila je uređivanje ili preradu epizode.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here