U carstvu društvenih mreža, mnoštvo zadivljujućih informacija čeka na otkriće. Unutar tog golemog prostranstva, predstavljamo jedno uvjerljivo otkriće: osobnu priču Bosanke koja je stupila u brak sa Srbinom…

Prije 37 godina Aida, porijeklom iz Bosne, stigla je na Kosovo, koje je tada još bilo u sastavu SFRJ. Slobodno se odlučila udati za čovjeka kojeg voli, a njena ljubav prema sadašnjem suprugu je toliko jaka da mu nakon 17 godina braka dopušta da se oženi drugom ženom. Prema njegovim riječima, ovakav dogovor je sasvim normalan, jer nije prvi niti će biti posljednji koji je to učinio. Suprug je Aidi osigurao lagodan život, a na Kosmetu je srdačno dočekana. Osim toga, njegova obitelj ponudila je svoju podršku i zajamčila joj dobrobit u slučaju da njezin suprug ne ispuni obećanje. No, u proteklih 15 godina ostao je vjeran svojoj riječi.

Suprug, koji ima djecu iz prethodnog braka, ima i najmlađu kćerku Aidu, koja je Bosanka. Aida, njegova prva supruga, nedavno je progovorila o svom životu na YouTube kanalu “Priče s Dijanom”. Tijekom intervjua, razgovarala je o svojoj jedinstvenoj situaciji u braku s muškarcem s više žena. Aida je otkrila kako njezin suprug uspijeva zadovoljiti i nju i svoju drugu suprugu, pazeći da se nijedno od njih dvoje ne uzruja.

Unatoč složenosti njihovog dogovora, Aida je izjavila da je imala ispunjen život otkako se udala s 22 godine. Iako je daleko od svoje domovine Bosne, vjeruje da je to njena sudbina. Aida je također ispričala da je prilagođavanje običajima i jeziku kulture njenog supruga bilo izazovno, ali neophodno, budući da tamo živi već dugi niz godina. Kako navodi “Kurir”, par već 15 godina živi u harmoniji, stvarajući snažnu obitelj punu ljubavi.

Naprotiv, Aidin suprug iz drugog braka ima dva sina od 14 i 8 godina, kao i četverogodišnju kćer koja nosi ime njegove prve supruge Aide. Bosanka otkriva i da je u skladnoj vezi s suprugovom drugom ženom te da zajedno žive i dijele sve aktivnosti već 15 godina. Također prepričava okolnosti vezane uz zahtjev njezina supruga da u njihovu dinamiku uvede još jednu ženu, na što je ona odgovorila da bi on, ako je pravi džentlmen, trebao dovesti nju. Ovaj zahtjev je naglasio važnost tretiranja obje žene s jednakim poštovanjem. Međutim, zbog njezinog staža, on daje prednost kupnji stvari za nju prije nego što se posveti mlađoj ženi.

On je čovjek koji nema dileme, nema sukoba, a sve dobiva s jednakim entuzijazmom: to ga potpuno zadovoljava. Postavlja se pitanje kako ju je uopće zaprosio? Aida je otkrila nesretnu istinu o višestrukim pobačajima i tragičnom gubitku šestero djece. Tvrdi da te osobe tamo dolje žele muškarca, to je njihova najdublja želja. I tako mu je dopustila da u njihovu vezu uvede drugu ženu. I on i njegova obitelj uvjeravali su je da je njezin muž nikada neće zaboraviti niti dopustiti da joj nešto nedostaje. Aida se smatra sretnom što u to vrijeme nije imala blisku obitelj jer je cijela bosanska zajednica bila potresena ovim otkrićem, zbog čega je izbivala 14-15 godina.

Aida se odlučila vjenčati na Kosovu, budući da se njezina sestrična također udavala i ponudio joj da je upozna s jednim od njegovih novih šogora. To je rezultiralo time da su dva para braće i sestara postali povezani brakom. Aida otkriva da živi između Prištine i Prizrena i da joj suprug ne postavlja nikakva ograničenja u izlascima i odijevanju, jer se ne pridržava lokalne tradicije nošenja dimija od 12 metara.

Nadalje, njezin suprug nikada nije inzistirao na tome da se pridržava ovog običaja. Aida također primjećuje da su ljudi u Bosni sretniji, da se smiju i razgovaraju, dok su oni na Kosovu suzdržaniji. Izražava svoju nesklonost domaćoj kuhinji, preferirajući bosanska jela, uključujući i omiljene bosanske pite, u kojima uživa i njen suprug.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here