Ugledni teniski portal objavio je tekst pun sramote.

Nakon pobjede Novaka Đokovića nad Stefanosom Tsitsipasom u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu, na specijaliziranom španjolskom teniskom portalu “Klej” osvanuo je neslani tekst o srpskom teniskom asu.

Španjolcima je očito smetalo što su Srbi stigli do polufinala OI-a, pa su pribjegli zlonamjernom činu koji je prešao granicu.

Novak je neočekivano postao meta napada, iz razloga koji su ga zatekli potpuno nespremnog.

U nedavnom intervjuu ovog portala objavljena je izjava Viktora Troickog, koja je potom iskorištena za omalovažavanje uspjeha Novaka Đokovića.

Uoči mečeva za medalje na Olimpijskim igrama u Parizu održan je performans pod nazivom „Dan kada se Đoković razišao s partnerom i žrtvovao medalju za Srbiju.

Sljedeći odlomak je dio teksta:

Novak Đoković, srpski patriota, ostavio je jedno pitanje bez odgovora: Što ga je natjeralo da se odrekne prilike da osvoji medalju za svoju zemlju i vrati se kući?

Unatoč rastućem danaku koji nanosi, Đoković nastavlja trijumfirati, zadržavajući svoje vedro ponašanje i pjevajući svoju kćer Taru na violini. Gura se do ruba, a to je još jednom pokazao u četvrtak kada je izašao kao pobjednik protiv grčkog igrača Stefanosa Tsitsipasa.

U slučaju da pobijedi u nadolazećoj borbi protiv Lorenza Musetija, naći će se u borbi za cijenjenu zlatnu medalju. Nasuprot tome, ako doživi poraz, još uvijek će imati priliku osigurati broncu, priliku koja mu je dva puta izmakla u Tokiju – jednom porazom i jednom tijesnim bijegom.

Promatrajući pobliže zbivanja u Tokiju, španjolski portal ističe nepokolebljivu Novakovu jurnjavu za tako željenim “zlatnim slamom”. Nakon što je trijumfirao na Australian Openu, Roland Garrosu i Wimbledonu, želja za zlatnom medaljom žarko je gorjela. Međutim, njegove nade su se raspršile kada je pretrpio poraze od Zvereva i Karenja Buste, ostavivši ga praznih ruku.

Referenca je na to da je u konačnici odustao od potjere za brončanom medaljom u kategoriji “mix”.

Prema Španjolcima, Đoković je imao priliku boriti se za brončano odličje u mješovitim parovima sa sunarodnjakinjom Ninom Stojanović, ali nije to učinio.

U trenutku koji bi bio vrhunac njezine karijere, Stojanović je s 25 godina samo nekoliko minuta prije meča otkrila da je bez partnera, čime je ugrozila svoju šansu za osvajanje olimpijske medalje. Dok je eventualna bronca za Đokovića imala mali značaj, za Stojanovića bi to bio ultimativni uspjeh.

Usred tog ljeta obilježenog pandemijom, Stojanovićeva je doživjela dvostruki udarac: ne samo da je dočekala poražavajuću vijest da će je partner spriječiti u borbi za medalju, nego je postala i meta nemilosrdnog napada Đokovićevih trolova .

Ti su je pojedinci nepravedno okrivili za umor koji je pretrpjela srpska sportska ikona i pripisali joj nemogućnost da osigura zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Priča “Kleja” prenosi riječi Nine Stojanović, rasvjetljavajući njeno potresno iskustvo.

Čitanje tih komentara bilo je sve samo ne ugodno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here