U gradu Napa na Cipru 26. srpnja nestao je mladić na odmoru Aleksandar Gligorijević, porijeklom iz Leskovca, a njegova je obitelj posljednju poruku od njega primila 24. srpnja.

Jasmina Gligorijević, majka dotične osobe, gostovala je u emisiji Puls Srbije i hrabro ispričala svoj osobni narativ gledateljima Kurir televizije.

U ovom konkretnom trenutku mogu potvrditi da su ciparske vlasti aktivno uključene u potragu za mojim sinom Alexanderom. U stalnoj sam i kontinuiranoj suradnji s ciparskom policijom koja mi se stalno obraća za novosti.

Nedavno sam primio poruku od veleposlanika na Cipru, koji se također obratio policiji, pokazujući da se njihova potraga provodi s velikom žurnošću. Trenutno pretražuju šume i plaže, jer je moj sin ponio šator sa sobom. Za sada nisam dobio nikakve nove informacije, osim činjenice da se potraga provodi maksimalno predano i intenzivno.

Na pitanje o sadržaju posljednjeg razgovora s Aleksandrom, odgovorila je:

Dana 24. srpnja moj mi se sin javio da mu nije dobro i da se osjeća jako bolesno. Sljedećeg jutra pokušao sam ga kontaktirati, ali nisam dobio odgovor, samo je jedna kvačica na Viberu označavala da moja poruka nije prošla. Cijeli dan sam ga bezuspješno zvao, jer mu je telefon bio isključen. Suočen s ovom alarmantnom situacijom, odmah sam djelovao.

Uspio sam identificirati osobe s kojima je bio u noćnom klubu i odmah uspostaviti izravnu komunikaciju s njim. Naknadno sam obavijestio policiju, pokrenuvši niz događaja. Trenutačno sam u stalnom kontaktu s policijom i pripremam se za putovanje na Cipar. S obzirom da radim u Zagrebu, vratio sam se direktno kući kako bih utvrdio dostupnost letova. Policija mi je savjetovala da ih obavijestim o svojim planovima odlaska.

Najveći izvor tjeskobe za nju, tvrdi, može pripisati jednom jedinom događaju.

Na njegovu izjavu da se ne osjeća dobro, savjetovao sam mu da se ukrca na avion i vrati kući. Bilo je neobično vidjeti ga u suzama i izražavati toliku nelagodu. Ohrabrujući ga da se vrati, izrazio je svoju nevoljkost da to učini, inzistirajući na tome da će se oporaviti.

Međutim, ne mogu ne brinuti se da mu se možda nešto dogodilo, da je možda stradao. Da je tako, sigurno bi mi se obratio. Čak i kad ne bi mogao koristiti vlastiti telefon, našao bi način da nekoga kontaktira, jer zna moj broj. Nadam se da možete razumjeti ogromnu bol koju doživljavam, iako trenutno ne mogu dati dodatne pojedinosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here