Unatoč tome što ga publika obožava, Zdravko Čolić uspješno je sačuvao svoju privatnost i spriječio znatiželjnike da otkriju kako je njegova najljepša pjesma posvećena dami čije je ime nadaleko poznato u glazbenoj industriji.

Davne 1977. godine nevjerojatno talentirani Zdravko Čolić osmislio je očaravajuću skladbu pod nazivom “Jedna zima s Kristinom”. Sjajni Kornelije Kovač preuzeo je glazbeni aranžman, proževši ga očaravajućom melodijom i iskrenim tekstovima. Ovu zadivljujuću baladu Kovač je s ljubavlju posvetio svojoj voljenoj Kristini. Vrijedi napomenuti da, osim Kristine, nijedna druga pjesma nije inspirirana stvarnim ženama. Naime, stvaranje pjesme “Ruška” pokazalo se posebno fascinantnim procesom.

Očaravajuću melodiju oživjele su cimbale, dok je Marina Tucaković osmislila tekst. Čola je svojom oštroumnošću shvatio da će ovo remek-djelo imati odjeka kod oba spola. I sada skladba Zdravka Čolića odjekuje i predstavlja ključni trenutak u njegovoj slavnoj karijeri.

U rujnu 2022. godine oprostili smo se od Kornelija Kovača, cijenjenog skladatelja, pijanista i aranžera iz Srbije. Njegov odlazak ostavlja za sobom trajno naslijeđe koje se nikada neće zaboraviti. U dobi od 14 godina krenuo je na svoju glazbenu odiseju, stvarajući svoju prvu skladbu pod nazivom “Desolate Sidewalks” 1956. godine, pravi dokaz njegove nepokolebljive ljubavi prema glazbi.

U sferi zapaženih partnerstava unutar glazbene industrije, imao je čast surađivati ​​s cijenjenim glazbenicima među kojima su Zdravko Čolić, Olivera Katarina, Neda Ukraden, Lepa Brena i razne druge utjecajne osobe. Iza sebe je nakon smrti ostavio ožalošćene kćeri Kristinu i Aleksandru, koje je dijelio sa suprugom u sjećanju, te sina i kćer iz prijašnje zajednice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here