Tanja Savić, pjevačica iz “Zvezda Granda”, godinama je bila u burnoj vezi sa koleginicom Slavicom Ćukteraš.

Tijekom razgovora o nadolazećem koncertu u beogradskoj Areni, Tanja je svoje mišljenje o Slavici izrazila na način koji odražava njezin jedinstveni stil, aludirajući na događaj koji je zakazan za studeni ove godine.

– Siguran sam da su mi kolege brzo čestitali kada su čuli da sam osigurao Arenu. Svi su dojurili! Je li Slavica Ćukteraš čestitala? Pa ona je prva stigla, trčeći s velikim entuzijazmom! (smijeh) Moj dečko će biti bijesan na mene što sam ovo rekao… (smijeh) Neizmjerno se divim svačijim postignućima i želio bih od srca čestitati svakome od njih, znaš… – primijetio je Savić.

Osim toga, osvrnula se i na dečka Muhameda Mukija Bešića.

Da, skrivali smo to prošle godine. A onda sam tvrdila da mi je samo prijatelj… (smijeh) Pa, moram priznati, lagala sam! (smijeh) Malo mi je bilo neugodno o tome otvoreno pričati, ali budimo iskreni: “Oborio me s nogu”, kako se kaže… Mlađi je, šarmantniji! Ma, nevjerojatno je sladak – otkrila je Tanja na “Pink M”.

Prošle su godine otkako su posljednji put komunicirali jedno s drugim.

Valja napomenuti da su Tanja i Slavica imale dulje vrijeme šutnje. Kao što je već spomenuto, Tanja se naljutila na Slavicu nakon što se sukobila s Tanjinim tadašnjim dečkom. Obje osobe odlučile su ne govoriti o ovom pitanju javno, ali su jasno dale do znanja da nemaju namjeru pomiriti se.

Nedavno je došlo do pomirenja.

Nakon opširnog razgovora, Slavica je primijetila da je Tanja značajno porasla. No, prema Tanjinoj nedavnoj izjavi, čini se da je među njima ponovno zavladala netrpeljivost.

Bonus tekst:

Istražujući dubine borovnica: Dubinska analiza njihova značaja i prednosti.

Pripadaju obitelji Ericaceae, borovnice (Vaccinium myrtillus) su male bobice poznate po svom izvanrednom nutritivnom sadržaju i povoljnim učincima na zdravlje. Ovi kompaktni, tamnoplavi plodovi su posljednjih godina dobili značajno priznanje, zahvaljujući svojim brojnim zdravstvenim prednostima, kao i njihovom prepoznatljivom okusu i prilagodljivosti u kuhinji.

Povijest i porijeklo ove teme duboko su ukorijenjeni u prošlost.

Borovnice se mogu naći u različitim regijama svijeta, uključujući Sjevernu Ameriku, Europu i Aziju. U Kanadi i SAD-u ove bobice obilno uspijevaju u šumovitim područjima. Slično tome, u Europi su borovnice autohtone u šumama i planinskim regijama Skandinavije i Britanskog otočja. Uz bogatu povijest u narodnoj medicini i kulinarskoj tradiciji, borovnice se njeguju stoljećima, često uključene u stvaranje ukusnih džemova, pita i niza ukusnih jela.

Proučavanje biljaka i njihov uzgoj

Borovnice, koje mogu biti visoke od 30 cm do 1,5 m, su grmovi koji rastu blizu tla. Za uspješan uzgoj borovnice potrebno je ispuniti određene uvjete. Ove biljke uspijevaju u dobro dreniranim tlima s kiselim pH i zahtijevaju umjerenu količinu sunčeve svjetlosti.

Kako bi stvorili optimalni pH za rast borovnice, uzgajivači obično u tlo dodaju borovi kompost ili kiselu mahovinu. Dok je proljeće idealno vrijeme za sadnju, borovnice se mogu saditi i u jesen jer imaju sposobnost podnošenja nižih temperatura.

Nutritivni sadržaj prehrambenog artikla je značajan.

S nevjerojatnim obiljem antioksidansa, osobito flavonoida poput antocijana koji im daju duboku plavu nijansu, borovnice nude impresivnu obranu od štetnih slobodnih radikala u tijelu. Neutralizirajući te slobodne radikale, borovnice potencijalno mogu smanjiti vjerojatnost razvoja kroničnih bolesti, poput kardiovaskularnih bolesti i raka.

Nadalje, borovnice pružaju značajnu zalihu esencijalnih nutrijenata poput vitamina C, vitamina K, vitamina A, kao i minerala uključujući mangan, željezo i kalij.

Sposobnost borovnica da poboljšaju dobrobit kardiovaskularnog sustava jedna je od njihovih primarnih prednosti. Konstantan unos borovnica može pridonijeti smanjenju krvnog tlaka i poboljšanju rada krvnih žila. Nadalje, dokazano je da su borovnice korisne za pamćenje i kognitivne sposobnosti, što dokazuju razne studije koje pokazuju da antioksidansi prisutni u borovnicama mogu poboljšati i kratkoročno i dugoročno pamćenje.

Prednosti za vlastitu dobrobit.

Poboljšanje kardiovaskularnog blagostanja: Borovnice su stekle priznanje po svojoj sposobnosti da poboljšaju zdravlje srca. Prisutnost antioksidansa i vlakana u borovnicama pomaže u smanjenju razine štetnog LDL kolesterola i potiče optimalan rad krvnih žila, posljedično smanjujući vjerojatnost srčanih bolesti.

Borovnice nude dragocjenu pomoć u promicanju zdravlja probavnog sustava. Njihov visok sadržaj vlakana pomaže u reguliranju probave i sprječavanju zatvora. Nadalje, vlakna igraju ključnu ulogu u njegovanju zdrave ravnoteže crijevne flore, što u konačnici poboljšava dobrobit cijelog probavnog sustava.

Konzumacijom borovnica, koje su bogate vitaminom C, može se ojačati imunološki sustav i poboljšati sposobnost tijela da se bori protiv infekcija i bolesti.

Utvrđeno je da je prisutnost antioksidansa u borovnicama korisna za očuvanje zdravlja očiju štiteći od oksidativnog stresa i makularne degeneracije, čime pridonosi očuvanju vida.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here